MU Play&Learn

MU Play&Learn.

Nu online!

De plek waar je meer kunt leren over én doen met het MU programma of wat daarmee samenhangt. Op muplaynlearn.nl vind je apps, workshops en videolessen. Je kunt er spelen met de creatieve digitale tools die hedendaagse kunstenaars gebruiken. In de klas, of thuis. Op je mobiel of je laptop.

Voor wie?
MU Play&Learn is voor docenten, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in digitale kunst en cultuur. Jong maar zeker ook wat ouder. In de eerste fase richten we ons vooral op voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Daarnaast zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe applicaties speciaal voor kinderen en senioren.

Hoe werkt het?
Achter elk `raam’ op de homepage vind je een ander project. Dat kan een workshop zijn, een online kunstproject of een videoles. Zoek je liever iets gerichter? Gebruik dan de filters in het menu rechtsboven. In principe kun je alle programma’s online doen. Wil je offline begeleiding in de klas, neem dan contact op met MU.

Meer over MU Play&Learn
MU Play&Learn is het online atelier waarin MU experimenteert met nieuwe programma’s. We doen dit niet alleen maar met allerlei partners, kunstenaars en opleidingen, bedrijven en instellingen.

Doel is om alles wat we doen heel open te delen met ons publiek en ons publiek hun kijk op de wereld ook te laten delen met ons. Daarnaast willen we heel graag kijken of de nieuwste digitale middelen ook kunnen helpen om generaties bij elkaar te brengen. Play&Learn bestaat in de eerste fase uit verschillende projecten zoals deze website, FlipLab en Open School. De komende jaren wordt dit aanbod verder uitgebouwd.

Link tussen generaties
In het MU FlipLab ontwikkelen we nieuwe tools en methodes om zowel junioren als een (groeiende) oudere doelgroep op een speelse manier wat bij te brengen over nieuwe vormen van kunst en beeldcultuur. MU FlipLab is gebaseerd op het idee van de omgekeerde universiteit (reverse mentoring) waar senioren van junioren leren door intensief met ze samen te werken. Vanaf begin 2015 bieden we ook online programma’s aan voor senioren.

Open karakter
Alle binnen Play&Learn ontwikkelde formats, methodes en tools stellen we vrij aan het publiek beschikbaar. Online en offline. In Open School delen we twee keer per jaar onze kennis en ervaring met professionals, studenten, kunstenaars, ontwerpers en anderszins geïnteresseerden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *