Dutch Innovation School

Dutch Innovation School.

In februari 2015 start een nieuwe school in ’s Hertogenbosch: de Dutch Innovation School (DIS).  Een groep van ondernemers, docenten en ervaringsdeskundigen heeft de handen ineen geslagen om een geheel nieuw onderwijsconcept te creëren. Het huidige MBO-HBO onderwijssysteem is gebaseerd op competenties en het streven naar het schaap met de vijf poten. Het laat te weinig ruimte over voor de ontwikkeling van unieke persoonlijke talenten.

De DIS is een coöperatieve school die zich richt op de eigen kracht, het talent en de authenticiteit van iedere jong volwassene vanaf 17 jaar. Het is een learning community waarin bijzondere talenten van jongeren aandacht krijgen en verder ontwikkeld kunnen worden. Vaak gaat het om talenten die in het reguliere onderwijssysteem onvoldoende worden gezien of waarvoor onvoldoende ruimte bestaat ze te ontplooien. Dit is een van de oorzaken waarom sommige jongeren zich niet thuis voelen in het onderwijs. De DIS wil deze jongeren een alternatief bieden.

Deze school is momenteel volop in ontwikkeling. We zetten momenteel onze talenten zo goed als mogelijk in om op korte termijn meer te kunnen laten zien om de school in februari te kunnen laten starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *