Biechtstoel-app voor Jheronimus Bosch 500 | Punt.

Biechtstoel-app voor Jheronimus Bosch 500 | Punt..

Tweedejaarsstudenten Communication & Multimedia Design (CMD) in Den Bosch hebben mobiele applicaties ontwikkeld voor de stichting Jheronimus Bosch 500. De ‘Tuin der Lusten’, het beroemde drieluik van de kunstenaar, diende als inspiratiebron. Vrijdag presenteerden de Bossche studenten hun resultaten in de Gruyterfabriek.

De vijftien apps werden in groepen ontworpen voor het kunstenfestival Shine dat in mei plaatsvindt in Den Bosch en deel uitmaakt van de manifestatie Jheronimus Bosch 500. Alle apps hebben tot doel de interactie tussen de toekomstige festivalbezoekers te bevorderen en mensen aan elkaar te koppelen. ‘Het was eigenlijk een hele vrije opdracht’, aldus docent Eke Rebergen. ‘Iedereen heeft er iets anders van gemaakt en dat is voor docenten natuurlijk een feestje.’

In de expositieruimte zijn dan ook uiteenlopende resultaten te zien. Van verlichte appels die bezoekers rondleiden op het festival tot een zes meter hoge aardbei die op ontploffen staat. En van een 3D-wereld tot een selfie-app die de gezichten en emoties van bezoekers projecteert op gebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *